Ta tak i andre innspillinger med denne kvartetten - de er i internasjonal toppklasse de også!

 Les Trond Eriksens kritikk av vår CD på 2L Lindberg Lyd

 

Engegård-kvartetten skuffer heller ikke denne gangen. De har produsert en plate med kontraster, der kanskje den komponisten som står for 1900-tallets flotteste instrumentering for strykere, Benjamin Britten (1913-1976) - ruver på denne platen.

Men det hele innledes med den vakre Rosamunde-kvartetten - Strykekvartett nr.13 av Franz Schubert. Elegant spilt, tro mot partituret og den lar virkelig ørene få oppleve godlyd i stua. For etter den nydelige avslutningen av Schubert, blir vi kastet rett inn i 22. juli 2011 med Maja Ratkjes inderlige og såre «Tale and Lead and Light». Dette verket er skrevet rett etter massakren på Utøya og regjeringskvartalet i Oslo, og er blitt et personlig bilde som hun deler med lytteren. Takket være eminent kvartettspill, fikk undertegnede frysninger flere ganger under gjennomlyttingen. Dette viser at en slags programmusikk fortsatt har sin misjon i dagens musikk-norge.
Og så - Benjamin Brittens andre strykekvartett i C-dur - skrevet som en hyllest til Henry Purcell - der vi igjen blir vitne til Engegårdkvartettens flotte tolkning. Her er det også kontraster i fleng og legg spesielt merke til den aggressiviteten kvartetten fremstår med i andre-satsen, før de gir seg i kast med den tredje og siste satsen, der den åpenbare Purcell-hyllesten - her formet som en Chaconne - legger et utrolig flott fargespekter over musikken. Sterkt spilt!
For de som har en blue-rayspiller tilgjengelig inkluderes en yppig versjon av Haydn «Keiserkvartett», hans opus 76 nummer tre. Egentlig er dette et fint verk å avslutte en smått uimotståelig innspilling med. Og mens du er i gang; ta tak i andre innspillinger med denne kvartetten - de er i internasjonal toppklasse de også!

ENGEGÅRDKVARTETTEN:
Franz Schubert: Strykekvartett nr.13 (1824)
Maja Ratkje: «Tale of Lead and Light» (2011)
Benjamin Britten: Strykekvartett nr.2 C-dur op.36
Joseph Haydn: Strykekvartett C-dur op.76 nr.3
2L-105-SABD (2014)