Back to All Events

Brahms på 123 - Den Norske Opera og Ballet

«Brahms for Barn og Unge », Kl. 10

Et overraskelsesprogram for og med barn og unge.

Som ungdom spilte Johannes Brahms i kafeer og barer ved sjøen for å tjene til familiens levebrød. Heldigvis lever de fleste av dagens ungdom ikke slik, men underholdningsmusikken som Brahms spilte og hørte, er like fengende i dag. På denne konserten skal noen av Oslos mest begavede barn og unge spille vakre og virtuose stykker av Johannes Brahms og hans nærmeste musikervenner, Jospeh Joachim og Jenó Hubay. Det blir profesjonelle innslag også, og det hele blir vevet sammen med morsomme historier fra Brahms' liv. Konserten blir avslappet og underholdende, og er en fin anledning for barn og unge å oppleve klassiske perler.

KJØP BILLETTER ' BRAHMS FOR BARN OG UNGE'

«Brahms først og sist», Kl. 12

Med Johannes Brahms slår den romantiske æraen i musikken ut i full blomst. Komponisten står for flere av våre mest elskede kammermusikkverk, og på denne konserten byr musikerne på et lite utvalg av dem.

På programmet står et av Brahms' tidligste verk, Serenade opus 11 nr. 1, og et av hans siste verker, Klarinettkvintett opus 115.

Serenade opus 11 nr. 1 i D dur

Klarinettkvintett i h-moll Op. 115

KJØP BILLETTER 'BRAHMS FØRST OG SIST'

«Johannes Brahms – Geniets Genanse», Kl. 15.15

Et foredrag av Morten Carlsen

Gjennom mesteparten av sitt liv har Brahms utøvd en stor fascinasjon på Morten Carlsen (professor, NMH). Det finnes knapt en biografi han ikke har lest, eller et minnesmerke han ikke har besøkt.

I tillegg til å være usedvanlig kunnskapsrik innenfor alt som har med kunst og historie å gjøre er Morten også en glimrende formidler og pedagog. Om man virkelig ønsker å komme under huden på mannen bak notene bør man innfinne seg i operaens formidlingssenter Lørdag 9 november kl 15.15!

Brahms «Ziguenerlieder» Kl. 16

Velkommen til en konsert utenom det vanlige! Her får vi noe av det beste Johannes Brahms har skrevet, framført av et internasjonalt festivalensemble samlet i anledning den klassiske minifestivalen Brahms på 1-2-3.

Strykekvartett i B dur Op. 67 - Engegårdkvartetten

Zigeunerlieder Op. 103 - Marta Fontanals-Simmons (mezzo-sopran) & Bengt Forsberg (klaver)

Waltzes Op.39 - Nils Anders Mortensen, Bengt Forsberg (klaverduo) & Lilly Zetterberg (dans)

Klaverkvartett Op. 25 i g-moll - Guy Braunstein (fiolin), Eivind Holtsmark Ringstad (bratsj), Rafael Rosenfeld (cello) & Nils Anders Mortensen (klaver)

KJØP BILLETTER - 'ZIGEUNERLIEDER'

Earlier Event: November 8
Brahms på 123 - Nynorskens Hus
Later Event: November 10
Brahms på 123 - Nynorskens Hus