Jan Clemens Carlsen

Cellist Jan Clemens Carlsen ble født i 1982 i Østerrike. Etter flere år ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo med Hans Josef Groh som lærer, begynte han i 2001 å studere med prof. Heidi Litschauer og Hagen-kvartetten ved Universität Mozarteum Salzburg. I 2004 gikk ferden videre til Folkwang Hochschule Essen hvor han studerte med prof. Christoph Richter, og fra 2006 til 2008 var han student hos prof. Truls Mørk ved Norges Musikkhøgskole.

Jan Clemens har deltatt som solist og kammermusiker ved en rekke festivaler; f.eks. Musikfest Salzburg (Østerrike), Martinu-festivalen (Tsjekkia), Goslar Internationale Konzertwochen (Tyskland) Kuhmo Kammermusikkfestival (Finland), Hardanger musikkfest og PODIUM-festivalen (Haugesund). Han er prisvinner i bl.a Norges strykermesterskap, ConocoPhillips-konkurransen og mottok i 2008 2. pris i Prinsesse Astrid Musikkpris.

Han har også vært engasjert som solo-cellist av bl.a. Kringkastingsorkesteret, Stavanger symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester og Oslo Camerata.

Jan Clemens har i flere perioder undervist på Norges Musikkhøgskole som assistent til Truls Mørk.