2L105 CD Cover 2015.jpg

Franz Schubert - strykekvartett nr.13 (1824)
Maja Ratkje -  «Tale of Lead and Light» (2011)
Benjamin Britten - strykekvartett nr.2 C-dur op.36
Joseph Haydn - strykekvartett C-dur op.76 nr.3

 Platen innledes med Rosamunde-kvartetten - Strykekvartett nr.13 av Franz Schubert.  Maja Ratkjes «Tale and Lead and Light» ble skrevet etter massakren på Utøya og regjeringskvartalet i Oslo, 22. juli 2011 og er hennes refleksjoner over terrorangrepet.  Benjamin Brittens andre strykekvartett i C-dur ble skrevet som en hyllest til Henry Purcell, hvor den tredje og siste satsen er en hyllest til Purcell i form av en Chaconne.   Siste verk på denne platen er Haydn «Keiserkvartett», op. 76 no.3
 

'Ta tak i andre innspillinger med denne kvartetten - de er i internasjonal toppklasse de også!'

Trond Erikson, Den Klassiske cd-bloggen,  12.april 2015