Haydn - 'Jesu syv siste ord på korset'. Konserter i Oslo, Trondheim, Bodø og Tromsø mars 2018

FB-banner.jpg

Engegårdkvartetten og bishop emeritus, Tor B. Jørgensen, fremfører Haydn's vakre  'Jesu, syv siste ord på korset' i fire konserter i uken før påske. I dette inderlige og kraftfulle mesterverket danner de syv satser en perfekt ramme for lesning inspirert av Jesu syv siste ord, og dette blir fremført i en vakker kammermusikalsk kirkelig setting. Konsertene finner sted;

Fredag 23. mars kl.19.30 -  Kulturkirken Jakob, Oslo
Lørdag 24. mars kl.21.00 - Nidarosdomen, Trondheim
Søndag 25. mars kl.19.30 -  Domkirken, Bodø
Mandag 26. mars kl.19.30 - Arktisk Katedral, Tromsø.

Joseph Haydn, strykekvartettens far, komponerte musikk til Langfredags gudstjeneste i Oratoria de la Santa Cueva i Cádiz. Skrevet først for orkester og så for strykekvartett det er denne varianten fra 1787 som oftest er fremført.

Engegårdkvartetten er kjent for sin kjærlighet til det klassiske repertoaret og Haydns strykekvartetter er midt i smørøyet for dem. Tor B. Jørgensen er en luthersk teolog og tidligere biskop i i Sør- Hålogaland bispedømme fra 2007 til 2016. Som teolog med stor lidenskap for klassisk musikk, er det bare å glede seg til å høre hans lesninger inspirert av de bibelske tekstene. 

 

Billettene kjøpes på TicketCo eller ved inngangen. 

Nils Økland og Engegårdkvartetten i Oslo Quartet Series

Engegårdkvartettens samarbeid med Nils Økland begynte i februar 2013 med konserter på Harstad i regi av Ilios festivalen.  I mars 2014 fikk de strålende kritikk i Salzburg. Deres spennende programmer har som mål å utfordre grensene mellom norsk folkemusikk og klassisk kammermusikk.

Dette kunne publikum høre tirsdag 27. februar 2018, da Engegårdkvartetten og Nils Økland var på programmet med  'Røtter' som en del av Oslo Quartet Series i Gamle Logen.   På programmet var Haydns strykekvartett op.76.no.1, Johan Kvandals Kvintett op.50 for hardingfele og strykekvartett, Bartóks strykekvartett no.4.  Kvelden ble avsluttet med folkemusikk og noen av Nils egne komposisjoner. 

FLOTTE CD ANMELDELSER FOR ENGEGÅRDKVARTETTEN

Vår Grieg-Sibelius-Thommessen CD har fått strålende kritikk fra de engelske tidsskrifter ‘Gramophone’ og ‘BBC Music Magazine’.

«The more you listen to them the more you begin to sense the intelligence and refinement, as well as the freshness, of these readings.»

Richard Bratby, Gramophone, apr.2016

Klikk for å lese anmeldelser i ‘Gramophone’ og ‘BBC Music Magazine’.

og ...

I ‘Music Web International’ skriver den engelske nestoren Tully Potter;

«This new version may be what Grieg lovers have been waiting for, as the music-making is urgent, fleet and intense

«The Grieg and Sibelius make a powerful combination and in such well-thought-out-and-executed interpretations

Tully Potter, Music Web International, februar 2016

 

Klikk her for å lese hele anmeldelsen